Onze Specialisaties

"Meer dan alleen voegen"Pneumatisch Verwijderen Voegwerk

Wat gebeurt er bij het pneumatisch verwijderen van voegwerk?


Het uithakken van voegen gebeurt met een pneumatische (werkt met luchtdruk) hakhamer. Deze hakhamer is aangesloten op een grote compressor die de hamer onder hoge druk krachtig laat slaan. Deze hakhamers zijn uitgerust met speciaal hiervoor ontworpen getande rechthoekige beitels zodat de voeg vierkant en met minimale beschadiging uitgehakt kan worden.

De hamer wordt door het voegwerk gehaald waardoor dit breekt en uit de voeg valt. Tijdens het uithakken worden ook de kapotte stenen verwijderd. Uithakken heeft als voordeel dat het minder stof veroorzaakt dan uitslijpen, ook gaat dit is stuk sneller dan andere technieken. Het verwijderen van de voegen doormiddel van uithakken is meestal het eerste onderdeel van de renovatie.

In de loop der jaren kan het voegwerk van uw huis en/of gebouw aangetast worden door verschillende weer- en milieu-invloeden. Dit kan onder andere ontstaan door regen, wind, sneeuw, hagel, warmte, vorst, uitlaatgassen etc. Zeker als de gevel achterstallig onderhoud heeft of slecht onderhouden is, kan dit leiden tot doorslaan van muren, lekkages, schimmel, scheuren veroorzaken en kan het de achterliggende specielaag aantasten. Het vervangen van voegwerk begint bij het uithakken van het "oude" voegwerk. Dit gebeurt met behulp van pneumatische hakhamers met speciaal ontworpen beitels die het beschadigen van de stenen voorkomen of in ieder geval minimaliseren.