Onze Specialisaties

"Meer dan alleen voegen"Graffiti

Methodes graffiti verwijderen


Om graffiti te verwijderen zijn er verschillende methodes ontwikkeld. Het hangt namelijk af van welk soort graffiti er is gebruikt en de ondergrond waarop gespoten is. We maken onderscheid tussen:

• Stoomcleanen
• Reinigingsmiddel
• Stralen


Wij komen graag bij u langs zodat we kunnen bepalen welke methode het beste is bij u situatie.

Stoomcleanen
Bij graffiti verwijderen door middel van stoomcleanen wordt water verhit tot wel 150 graden. Vervolgens wordt er met een hoge druk de stoom tegen de gevel gespoten, waardoor de verf oplost. Dit is de meest gemakkelijke manier om graffiti te verwijderen. Omdat sommige graffiti te sterk is voor deze methode kan het niet in elke situatie worden toegepast.

Gebruik van reinigingsmiddel
Als graffiti verwijderen niet mogelijk is door middel van stoomcleanen, is het noodzaak dat er reinigingsmiddel aan te pas komt. Dit is van toepassing wanneer er meerdere lagen graffiti over elkaar heen zijn gespoten of als de verf hardnekkig is. Bij het reinigen met reinigingsmiddel is het belangrijk dat er rekening met de ondergrond wordt gehouden, deze wordt namelijk aangetast als er verkeerde reinigingsmiddelen op worden gebruikt.

Stralen
De meest hardnekkig vorm van graffiti verwijderen is stralen, hierbij wordt een straalmiddel zoals zand of fijne steentjes aan het water toegevoegd. Dit wordt in een spuit gedaan en hiermee wordt de graffiti van de muur gespoten. Door dit door een specialist te laten doen, weet u zeker dat er geen schade aan uw gevel ontstaat.

Anti-graffiti coating
Natuurlijk hoopt u dat het graffiti spuiten bij deze ene keer blijft, maar dat is natuurlijk geen garantie. Laat daarom na het verwijderen van de graffiti, een anti-graffiti coating op uw gevel spuiten. Als er graffiti op deze coating wordt gespoten is dit makkelijker te verwijderen en wordt uw gevel beschermd tegen het indringen van verf. Daarnaast is het verstandig om de graffiti zo snel mogelijk te verwijderen. Er wordt meestal heel wat tijd gestoken in het maken van de tekening, hoe eerder deze weg is, hoe kleiner de kans dat ze het weer op uw gevel gaan proberen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen!